Kahden kuukauden ikäiset pikkuiset

tiistai 23. kesäkuuta 2020

OI000362

Kaksosten 2kk-neuvola oli eilen. Tällä kertaa selvittiin paikanpäälle ilman häsellystä ja jopa ajallaan, hah! Pojat ovat nyt kehitysiältään 0,5kk ikäisiä. Koska he syntyivät keskosina (33+6), seurataan kehitystä kehitysiästä laskettuna. Eli vaikka pojat ovatkin 2kk ikäisiä heidän oletetaan kehittyvän lasketun ajan mukaisesti, ei syntymäpäivän.

En ollut uskoa silmiäni kun terveydenhoitaja nosti Oscarin puntarille. Painoa oli jo 5200g! Aivan uskomatonta. Hänen syntymäpainonsa oli kuitenkin vain 2210g ja kahdessa kuukaudessa painoa on tullut jo kolme kiloa. Härre. Olavi painoi 4980g, joten hänkin on jo melkoinen möhkäle. ❤️ Ollilla painoa syntyessään oli 1890g joten ihan mieletön nousu sielläkin. 

Neuvolassa vauvojen kehitykseen ja kasvuun oltiin hyvin tyytyväisiä. Vatsakipujen, runsaan pulauttelua ja keskosuuden takia jätettiin kylläkin rota-rokote ottamatta. Olen paljon lukenut muiden keskosvanhempien keskusteluja, ja monet pienenä syntyneet vauvat ovat saaneet todella rajuja (ja pitkäkantoisia) oireilua. Terveydenhoitaja ymmärsi hyvin näkemyksemme ja näin ollen viimeisetkin syyllisyyden rippeet rota-rokotteen välistä jättämisestä kaikkosivat. 

Nyt kahden kuukauden iässä vauvat osaavat jo selkeästi kannatella päätään. Sylissä ei enää olla ollenkaan pää rintakehää vasten. Matolla ollessa jaksetaan myös pidellä päätä, toki lyhyempiä hetkiä.

Viimeyöt ovat menneet hulinoidessa. Yöunille ei meinata asettua millään. Yritetään kuitenkin sinnikkäästi ylläpitää jonkin sorttista päivärytmiä, mutta illalla nukahtaminen on ollut aikamoisen työn takana. Toiset sanovat, ettei tämän ikäisillä vauvoilla ole mahdollista pitää "nukkumaanmenoaikaa" tai päiväuniaikataulua. Olen kuitenkin lukenut paljon pienten vauvojen "unikoulusta" ja huomaan kyllä, että meillä säännölliset rytmit nukkumisissa toimivat. Joten näillä mennään.

Nyt kahden kuukauden iässä on alkanut myös vokaaliääntely ja huutelu. Niin söpön kuuloista kun kaikki ääntely ei enää ole pelkkää itkua, huohotusta tai ähinää! Pojat nauttivat seurustelusta ja jaksavat seurata menoa suurilla silmillään jo muutaman tunnin päivässä. 

Söpöt tyypit. Mikä tuplaonni he ovatkaan oikeesti. ❤️

Lähetä kommentti