Kehuttu salaisuus, joka pelasti vauvojemme huonot yöunet

tiistai 9. kesäkuuta 2020

OI000123Vauvojen unesta riittää vanhempien kesken keskusteltavaa ja vinkkejä hyviin yöuniin etsitään aina. Onneksi nykyään unikouluttajat ovat yleistyneet, joten osaavaa apua on tarjolla. Ilokseni ainakin vielä uskallan todeta, että kaksosten unihistoria näyttää hyvältä. Tilanne oli karata käsistä vauvojen tiputtua yhteisestä rytmistä, mutta onneksi keksimme ratkaisun - ja vielä ilmaisen!

Kaksosten kotouduttua nukuimme yömme aina tiukasti kolmen tunnin sykleissä, sillä tämä rytmi jäi vahtavasti elämään sairaalassa olleen kolmen tunnin syöttövälin. Kun pojille tuli ikää lähemmäs kuukausi, alkoivat ne "luistamaan" tuosta säännöllisestä, kellon tarkasta rytmistään. Samalla alkoivat vatsanväänteet ja yölliset itkut ennen nukahtamista. Yöt alkoivat mennä sekoiluksi - kumpikin söi miten sattui, vauvat jäivät keskellä yötä valvoskelemaan ja nukkumiseen käytettävät tunnit jäivät erittäin vähäiseksi.  Lauleskelu tai hiljaisella soitetusta musiikista ei ollut hyötyä, ei pilkkopimeästä huoneesta.

Yhtenä yönä valvoessani muistin yhtäkkiä lukeneeni vinkistä, joka auttaa jopa aikuisia ihmisiä nukahtamaan ja nukkumaan sikeästi. Nimittäin white noise


Ja siinä se oli. Ratkaisu vauvojemme huonoihin yöuniin!

OI000307  
White noise on pehmeää ja tasaista kohinaa. Sen signaali on satunnaista ääntä kaikilta taajuuksilta. White noise muistuttaa mielestäni kovasti esimerkiksi vanhan television kohinasta, joka alkoi, jos  television kanava ei näkynyt kunnolla. Toiset ajattelevat sen tuovan mieleen meren kohinan tai imurin äänen. Vauvoille se kuitenkin muistuttaa kohtuaikaisesta elämästä, kun ääniä kuunneltiin vielä masun sisäpuolella.

Ja tadaa! Nykyään meidän vauvat lopettavat höseltämisen joka ikinen kerta, kun laitan kohinaa soimaan. Oli se sitten keskellä yötä tai päivällä, kun uni ei meinaa millään tulla. Mutta tällä keinolla kyllä tulee! Me laitetaan Spotifysta aina soimaan kolmen tunnin mittainen white noise ääniraita. Sen löytää hakusanalla "white nouse 3 hour long". Erilaisia valkoisen kohinan listoja löytyy myös Youtubesta, mutta me ollaan koettu Spotify tähän parhaaksi - puhelinta voi käyttää samalla tarvittaessa, kun taas Youtubesta poistettaessa kohina lakkaa kuin seinään. 

Eli jos teillä kärsitään unettomista öistä, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Tämän ansiosta me kaikki nukutaan paremmin, koska mä itsekin nukahdan hetkessä, kun kohina on päällä. 

Miten teillä nukutaan? Oletteko testanneet jo valkoista kohinaa,
vai onko teillä jokin muu kikka hyviin yöuniin?

Lähetä kommentti