Minä & me


"I'm going to do what I want to do. I'm going to be who I really am. And I'm going to figure out what that is."

- Perks of Being a Wallflower

Jos et tiedä mistä aloittaa, jaa ensimmäisenä mietelause tai säkeistö suosikki kappaleestasi. Näin olen opetellut toimimaan ja tapa todellakin toimii. Lainaus kertoo minusta jo jotakin, mutta sen lisäksi se on minulle mielettömän tärkeä. Se on ote lempikirjastani, joka tosin on ehkä ikäiselleni nuorelle naiselle teinihömppää. Tärkeimmät asiat elämässämme eivät onneksi tuijota fyysistä ikää. Kuten saattaa huomata, niin joskus vierastan itseni esittelyä näin yksipuolisen kuvailun merkeissä. Olen paljon enemmän kuin ikinä voin sinulle kertoa, mutta taatusti vähemmän kuin mitä sinulle seuraavaksi lupaan. 
Olen Veera. Sain nimeni kasteessa, ja nimen kerrotaan tarkoittavan uskoa ja totuutta. Ajattelen, että nimi on aina edes osakseen enne. Minun kohdallani se on sitä ainakin osaksi ollut. Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut uskonasioista, hengellisyydestä sekä mystiikasta. Lyhyen elämäni aikana olen surffaillut eri uskontojen, new age-harrasteiden sekä skeptismin välillä ja tullut siihen tulokseen, että oikeastaan maailma perustuu tietyille lainalaisuuksille. Uskon universaaliin älyyn ja tarkoitukseen, ja ne asiat tekevät minut onnelliseksi. Olen kuitenkin sielultani ikuisesti avoin muutokselle, enkä yllättyisi, jos joskus ajattelisin toisin. Elämässä on niin monia mielenkiintoisia asioita ja näkemyksiä niihin.

Kuvailen itseäni jatkuvaksi opiskelijaksi. Ahmin jatkuvasti kirjoja sekä selaan sivustoja, joissa käsitellään mahdollisuuksia liittyen ihmisen kehitykseen, kasvuun tai parantumiseen. Olen ammatiltani sairaanhoitaja, ja tärkeimmän lyhyen urani olen luonut vastasyntyneiden teho-osastolla. Olen hoivaajaluonne, mutta luulen, että sairaanhoito ei ole aivan sitä, mitä tekisin kuitenkaan loppuelämääni. Tajusin viimekesäisen sairastumiseni jälkeen, että minähän olen perusluonteeltani tarinankertoja. Rakastan tarinoita, rakastan kuulla toisten elämästä ja oppia ja auttaa mikäli osaan. Se on varmasti syy, miksi olen rakastanut kuitenkin työtä jota teen: saan nähdä jotain aivan ihmeellistä ja ainutlaatuista. Olen kouluttautunut myös rentoutus- ja meditaatio-ohjaajaksi sekä teen vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa. Unelmissani (ja tavoitteissani) haaveilen kuitenkin joskus päätyväni johonkin työhön, jossa saan kuulla ihmisten tarinoita ja jakaa omaani. Olisi ihanaa kirjoittaa työkseen. Unelmoin kirjan julkaisemisesta ja siitä, että tekstini herättää lukijassa jotain. Se olisi uskomattoman hienoa.
Tulin äidiksi 18-vuotiaana. Nooa syntyi keskosena raskausviikolla 34 pahan raskausmyrkytykseni takia. Yhteiselomme alku ei ollut alkuunkaan helppo, ja siitä voitkin lukea enemmän täältä. Silti lapsen saaminen on ollut elämäni paras asia, vaikka haluankin avoimesti myös puhua äitiyden haasteista. Äitiys nimittäin haastaa ihmistä aivan erilailla kuin mikään muu asia. Lapsi on pahimmillaan ja parhaimmillaan peili, joka heijastaa kaiken mitä minussa on. Huokailen usein syvään energisen viisivuotiaan Nooani toiminnalle, mutta olen onnellinen siitä, että hän on juuri sellainen kuin on. Hän on täynnä eloa ja energiaa, aitoutta ja vilpittömyyttä. Hän on rakkaus parhaimmillaan.

Perheeseemme syntyi huhtikuussa 2020 kaksi poikaa, identtiset mo/di-kaksoset. Heidän nimensä ovat Olavi ja Oscar, ja nimien historiasta voitkin lukea lisää täältä. He jakoivat siis saman istukan ja ovat oikeastaan olleet alkuun yksi, kunnes ovat jakautuneet kahdeksi ihmiseksi. Kuinka mielenkiintoista ja ainutlaatuista! Kaksosuus on niin ainutlaatuinen matka ja tapahtuma, että blogi sisältää paljon asiaa kaksosista. 

Olen poikien äiti, enkä voisi kuvitellakkaan enää kokoonpanoomme syntyvän tyttöjä. Elämässäni minulla on onneksi erityinen tyttölapsi, jota kutsun kummitytökseni. Hän saa luvan kanssa olla se spesiaali prinsessani, jolle täti opettaa meikkaamista, tarotia ja astrologiaa.

Meillä asuu myös mieheni ja kolme kissaa. Olemme mieheni kanssa seurustelleet kahdeksan vuotta. Hän on elämäni peruskallio, mieletön ihminen ja isä. Sen lisäksi hän on myös ammatiltaan talonrakentaja, ja päättänyt ottaa vastuun tämän rakkaan kotimme kunnostamisesta. Kodissamme rakastamme sen historiaa, joka ulottuu monen sukupolven yli, ja vaalimme talon henkeä kaikin voimin. Unelmieni talo on sisustettu vanhoilla kalusteilla ja esineillä, jotka kantavat tarinaa. Hitaasti sitä kohti. 

Maalla asuminen on ollut paras päätös jonka olemme yhdessä tehneet. Muutimme tänne vuonna 2018, joten pian olemme viihtyneet peltojen ja metsän keskellä pari vuotta. On tässä haasteensa, mutta ei ole oman rauhan voittanutta. Ja sen jälkeen kun täällä ollessa näkee öisen tähtitaivaan tai kaiken valaisevan täysikuun, kuulee lintujen kuorolaulun satapäisenä ja näkee pellolla kauriita, ei täältä halua enää lähteä.

Onneni on täällä. Näissä seinissä ja äänissä, jotka välillä myös totaalisesti uuvuttavat minut. En vaihtaisi kuitenkaan hetkeäkään, ja jos vaikka vaihtaisinkin, niin vain hetkeksi. Elämä on lahja.


Lähetä kommentti